Pinno nieuws Blog

 • AMB 2016

    

   Komt u ook naar de AMB in Stuttgart?

  Lees meer...
 • Lights-Out Productie

  Lights-Out Productie Met ActiveEdge

  De hedendaagse productie met toenemende druk om de productiviteitsdoelen in combinatie met de snel stijgende onkosten van materialen, machine- en manuren te voldoen, plaatst organisaties onder constante druk.

  Lees meer...
 • Shirley adviseert REVEN® Air Cleaner

  elvira

  Shirley adviseert REVEN® Air Cleaner

   

  Lees meer...
 • Technishow 2016

  Technishow 2016

  Pinno kijkt tevreden terug op Technishow 2016

  Lees meer...
 • Hoe Pinokkio de energiekosten verneveld

   

  Een campagne ter beschermen tegen Pinokkio ’s manipulaties

  Catalogus gegevens zijn vaak geen echt gemeten waarden.

  Lees meer...

Lights-Out Productie

Lights-Out Productie Met ActiveEdge

De hedendaagse productie met toenemende druk om de productiviteitsdoelen in combinatie met de snel stijgende onkosten van materialen, machine- en manuren te voldoen, plaatst organisaties onder constante druk.

Ontwikkelingen in de technologie en continue vooruitgang in het creëren van de meest efficiënte en effectieve bedrijfsvoering stelt organisaties in staat om concurrerend te blijven. Rigibore begrijpt het belang van het creëren en behouden van concurrentievoordeel. Ons innovatieve ActiveEdge boorsysteem heeft voldaan en overtrof de verwachtingen in dit opzicht in alle sectoren op een wereldwijde schaal.

De mogelijkheid om grotere hoeveelheden van hoge tolerantie vervaardigde onderdelen te produceren, zonder verhoging van het menselijk kapitaal op de werkvloer is duidelijk een aantrekkelijke propositie voor organisaties. Het ActiveEdge boorsysteem helpt productiemachines te verspanen voor 2 of 3 continu diensten zonder de noodzaak van tussenkomst van een operator, dit verhoogt de winstgevendheid aanzienlijk. Dit proces wordt ook wel lights-out productie genoemd.

Wat is Lights-Out Manufacturing?

De meeste gereedschappen hebben geen tussenkomst van een operator nodig om succesvol en volledig onafhankelijk te werken met behoud van hetzelfde niveau van efficiëntie en nauwkeurigheid in de productie. Echter, deskundig ingrijpen word steeds vereist wanneer kottergereedschappen moeten worden aangepast om te compenseren voor slijtage.

Lights-out fabricage in het boren is een methode waarbij boringen volautomatisch worden gehandhaafd, waardoor een nauwkeurige en herhaalbare bewerking uit te voeren is zonder tussenkomst van de operator. Dit maakt het mogelijk voor het productieproces wanneer het personeel is gegaan voor de nacht of het weekend, dat werkstukken worden bewerkt in een continue run.

De geavanceerde mogelijkheden van ActiveEdge kottergereedschappen stellen organisaties in staat om een grote stap dichter bij het succesvol implementeren van lights-out productie te krijgen.

Rigibore's Closed-Loop Manufacturing

Rigibore's ActiveEdge is een automatisch verstelbare boorgereedschap, het verzorgt een ongeëvenaarde combinatie van gebruiksgemak en nauwkeurigheid, waardoor micron-instelling van meerdere snijkanten via remote radioverbinding mogelijk zijn. Wanneer gekoppeld aan in-process metingen zorgt het voor hoge precisiebewerking zonder dat interventie van operator.

 Rigibore ActiveEdge

ActiveEdge Tooling- Biedt de efficiëntie en productiviteit door automatisering
 

Maar hoe werkt deze cyclus? De beknopte en herhaalbaar proces wordt hieronder beschreven. (Zie afbeelding 1. hieronder voor visuele representatie)

Een indringende of testlichaam wordt gebruikt om de diameter van het boorgat meten.
De sonde zendt dan boring gegevens rechtstreeks naar de CNC-machine. De gegevens worden geanalyseerd met behulp van een Rigibore Statistical Process Control macro om te bepalen of een aanpassing nodig is.
De macro vergelijkt de maat opmeten tegen aanpasbare bovenste en onderste control limits, als boring maten afdwalen buiten deze tolerantie band, een automatische compensatie verzoek rechtstreeks naar de ActiveEdge tool.
De ActiveEdge tool zal vervolgens aan te passen, ervoor te zorgen dat de volgende boring wordt bewerkt bij nominale grootte. Intelligente hardware in de ActiveEdge Hudson gebruikt de snijranden automatisch wordt aangepast, zonder tussenkomst van een operator nodig.
Zodra de meetgegevens is herzien, innovatieve technologie Rigibore's mogelijk aanpassingen worden gemaakt om het gereedschap overal in de machine, waardoor de spindel downtime geminimaliseerd.

 

Figuur 1. Hierin wordt het continue proces van de closed-loop proces verbindt
Figuur 1. Hierin wordt het continue proces van de closed-loop proces verbindt
 

Voordelen van Lights-Out Manufacturing

Verhoogde productiviteit: ActiveEdge tooling kan een revolutie het boren, misschien wel het allerbelangrijkste zijn vermogen om te lopen voor langere tijd stelt organisaties in staat om consequent te voldoen aan kritische productiviteit doelen.

Verminderd kostenberekeningen: ander groot voordeel in verband met deze werkwijze is de mogelijkheid om de productiviteit te verhogen, terwijl het een minimale invloed op arbeidskosten. De nauwkeurigheid en herhaalbaarheid van de werkwijze draagt ook aanzienlijk minder uitval en opnieuw werken.

Verminderde Spindel Downtime: In een lights-out omgeving slechts één operator is vereist voor het opzetten van een of meer runs, kan dit worden gedaan, terwijl een ander proces in werking is, het minimaliseren van spindel downtime en het creëren van een gestroomlijnd en efficiënt proces.

Geschoolde Arbeid: Een steeds groot probleem in het hedendaagse manufacturing is de afhankelijkheid van goed opgeleide medewerkers op te zetten en zorgen voor aanpassingen in de hele operatie. Vaak goed opgeleide medewerkers zijn gebonden aan één of twee machines, resetten na elke run. Automatisering van de boring sizing verwijdert deze afhankelijkheid van goed opgeleide medewerkers aanwezig te zijn in het maken van aanpassingen zijn.

Om meer te weten over hoe ActiveEdge tooling voordelen kunnen leveren aan uw organisatie kunt u terecht op de website Rigibore.

AfdrukkenE-mail