Pinno nieuws Blog

 • AMB 2016

    

   Komt u ook naar de AMB in Stuttgart?

  Lees meer...
 • Lights-Out Productie

  Lights-Out Productie Met ActiveEdge

  De hedendaagse productie met toenemende druk om de productiviteitsdoelen in combinatie met de snel stijgende onkosten van materialen, machine- en manuren te voldoen, plaatst organisaties onder constante druk.

  Lees meer...
 • Shirley adviseert REVEN® Air Cleaner

  elvira

  Shirley adviseert REVEN® Air Cleaner

   

  Lees meer...
 • Technishow 2016

  Technishow 2016

  Pinno kijkt tevreden terug op Technishow 2016

  Lees meer...
 • Hoe Pinokkio de energiekosten verneveld

   

  Een campagne ter beschermen tegen Pinokkio ’s manipulaties

  Catalogus gegevens zijn vaak geen echt gemeten waarden.

  Lees meer...

Hoe Pinokkio de energiekosten verneveld

 

Een campagne ter beschermen tegen Pinokkio ’s manipulaties

Catalogus gegevens zijn vaak geen echt gemeten waarden.

Hebt u wel eens nagerekend hoeveel energie de luchtreiniger aan uw productiemachines verbruikt? Dit is heel eenvoudig en het resultaat is verrassend:

Een luchtreiniger op basis van een drie ploegendienst, verbruikt per kW aansluitwaarde rond de €1.000,- elektriciteit per jaar. Dit als algemene vuistregel. Dit zijn bij 2 kW aansluitingswaarden en 50 machines €100.000,- aan energiekosten per jaar! De juiste afscheider kiezen is daarom zeker de moeite waard, vergelijk dus de hoeveelheid lucht capaciteit met de benodigde energie hiervoor. Bijvoorbeeld 1,5 of 2.3 KW.

Precies hier begint het bedrog van sommige aanbieders: Deze tonen geen gemeten waarden en kenmerken, maar oriënteren zich naar leidende concurrenten en noemen brutaal in hun catalogus een kleinere energieopname net als een hogere luchtcapaciteit. U twijfelt?

Meet alstublieft eens uw luchtreiniger na en vergelijk de meetwaarden met de cataloguswaarden. U zou verrast zijn hoe Pinokkio de filterbranche voorliegt.

Stroomefficiëntie op een eenvoudige manier controleren

Er is een makkelijke methode om Pinokkio te ontmaskeren en de stroomefficiëntie van uw luchtreiniger te identificeren: U zet de gemeten luchtcapaciteit in m³/h in verhouding tot de aangegeven aansluitingswaarde in Wattage. Bedraagt de coëfficiënt méér dan 1, dan werkt de betreffende luchtreiniger in een economisch gebied. Ligt de verhouding onder de 1, dan verbruikt uw luchtreiniger onnodig veel energie en is deze erg inefficiënt.

Een voorbeeld: Bij een luchtreiniger met een aansluitingswaarde van 600 Watt heeft u een capaciteit van 1.200 m³/h gemeten. Hieruit resulteert een 1.200 m³/h: 600 Watt = 2. De afscheider werkt dus heel efficiënt, mits de hoeveelheid lucht constant blijft.

 

Onze adviseur komt vrijblijvend de werkelijke capaciteit van uw luchtreiniger meten. Waardoor u dan een werkelijke waarde krijgt van uw units. Meten is weten.

Lees meer wat Pinokkio wil vernevelen in de PDF

AfdrukkenE-mail